© BELGA

KV Mechelen boekt eerste overwinning in Proximus League

De kop is er af. KV Mechelen heeft tegen Tubeke zijn eerste zege geboekt in de Proximus League. Net als in de beker kroonde Clément Tainmont zich als maker van het enige doelpunt van de namiddag tot matchwinnaar. In het klassement maakt KV een mooie sprong van de laatste naar de vierde plaats op drie punten van leider Lommel. In 1B kan het snel gaan...

thst, jtp

HERBELEEF hier de wedstrijd!

Voor zijn competitiedebuut bij KV voerde Wouter Vrancken zes wijzigingen door in vergelijking met de laatste competitiematch tegen Lommel (1-2 nederlaag). Verrips kreeg na zijn goede beurt in de beker de voorkeur op Castro in doel. Van Cleemput, Cocalic en Bijker waren de andere nieuwkomers in de verdediging. Op het middenveld kreeg Van Damme meteen een basisplaats en ook Tainmont keerde terug in de ploeg. Naast Castro moesten ook Matthys, Bagayoko en Mera vrede nemen met een plaats op de bank.

De openingsfase was er eentje zoals we die wel vaker zien in 1B. Veel duels en veel fouten maar weinig goed voetbal. In het eerste halfuur moest scheidsrechter Van Damme al vier kaarten uitdelen maar op een eerste bal tussen de palen was het wachten tot in de twintigste minuut. Videmont mocht volledig vrijstaand inkoppen op een corner maar gelukkig voor KV was Verrips bij de pinken. Even later werd de Nederlandse doelman opnieuw aan het werk gezet op een schot van Lippini.

© BELGA

Mager beestje

De eerste kans voor de thuisploeg viel net voor het halfuur. Een goede voorzet van Storm werd door De Camargo ver over gekopt aan de tweede paal. Vijf minuten voor de rust werd het thuispubliek opgeschrikt door een grote kans voor Tubeke. Goudiaby zette zich door op rechts en zijn voorzet werd door topschutter Thomas Henry in één tijd tegen de paal geknald. Het Mechelse publiek werd ongeduldig en begon te fluiten maar kon net voor de rust toch nog juichen. Na balverlies bij Tubeke speelde Storm de bal snel en slim in op Tainmont. Oog in oog met de struikelende Defourny faalde de Mechelse topschutter niet en maakte hij zijn vierde doelpunt (inclusief beker) van het seizoen. KV trok zo met een gevleide voorsprong de rust in na een mager beestje van een eerste helft.

Verrips prima

De tweede helft bracht gelukkig wat beterschap. Tainmont en Storm kwamen beter in de match maar het vizier van De Camargo bleef slecht afgesteld. Een perfect gekrulde voorzet van Tainmont werd door de Braziliaanse Belg van dichtbij naast gekopt. Op het uur moest Tainmont geblesseerd naar de kant. De doelpuntenmaker werd vervangen door Tim Matthys die al snel een grote kans kreeg op de 2-0. Na goed voorbereidend werk van Storm knalde de invaller op de benen van Defourny. KV had de match nu stevig in handen maar moest wel oppassen voor de tegenprikjes van Tubeke. Henry zocht de verste hoek met een lage schuiver maar vond opnieuw de vingers van een prima keepende Verrips.

© BELGA

In het laatste kwart van de match verwaterde het spel van KV opnieuw. De vele blessurebehandelingen haalden het tempo helemaal uit de match maar de eerste zege van het seizoen voor KV kwam nauwelijks nog in gevaar. Storm – de uitblinker na de rust – en Schoofs gingen nog hun kans op zoek naar de 2-0 maar misten allebei het kader. Een zwak Tubeke geraakte in het slot meer en meer gefrustreerd. Invaller Diawara werd in de blessuretijd nog van het veld gestuurd na een opstootje aan de zijlijn.

KV Mechelen: Verrips – Van Cleemput (82’ Bagayok), Cocalic, Swinkels (78’ Mera), Bijker – Van Damme, Schoofs – Storm, Kaya, Tainmont (60’ Matthys) – De Camargo.

Tubeke: Defourny – Goudiaby, Touré, Nirisarike, Lippini (50’ Schuster) – Martens (65’ Diawara), Ba – Bueno, Garlito, Videmont (80’ Traore) – Henry.

Doelpunten: 45’ + 1’ Tainmont 1-0

Gele kaarten: 7’ Nirisarike, 24’ Bijker, 27’ Bueno, 30’ Cocalic, 51’ Van Damme, 69’ Garlito, 72’ Touré, 79’ Ba, 92’ Traore

Rode kaarten: 91’ Diawara

Scheidsrechter: Van Damme

Toeschouwers: 12.332