© belga

Rupel Boom met brio geslaagd voor ingangsexamen

Rupel Boom heeft zijn entree in de hoogste amateurreeks niet gemist. In een match die zeker niet bol stond van de kansen was Rupel Boom het beste bij de les. Het won vanmiddag overtuigend met 3-0 van Heist.

Peter Nys, Geert Fierens

Na vijf minuten kreeg Dries Ventose nochtans een ideale gelegenheid om de score te openen. Hij ging alleen op doel af, maar zijn poging werd gestopt door de keeper. Op het halfuur kwam de thuisploeg aan de leiding. Een knappe goal van Augustijnen, met de hulp van de onderkant van de lat verdween de bal in doel. Wat later een nieuwe kans voor Ventose, de Boomse doelman ging goed plat.

Na de pauze bleef Stig Engelen in de kleedkamer. Hij was in de eerste helft slecht neergekomen en blesseerde daarbij zijn pols. Verder spelen was geen optie meer. Een verstuikte pols wellicht. Orye kwam hem vervangen. Een hele goeie actie was die van Adesanya tien minuten na de pauze. Hij kon van schuin naar een leeg doel trappen maar een speler van Rupel Boom kon de bal voor de lijn nog net wegkeren. Weg kans, de 1-1 was bij deze fase perfect mogelijk geweest. Maar wat later stond het 2-0, was getekend: Damblon. De thuisploeg verloor in de slotfase verdediger De Paepe met twee keer geel.

Twintig minuten voor tijd krulde Hens een vrije trap schitterend in de bovenhoek. Heist verving nog Regnier (die geel had gepakt) door Alaerts en Ventose door Benhamou. Coach Keleman koos in doel voor Fré Van Aerschot boven Niels Stroobants. Een droge 3-0 om de oren op de openingsspeeldag voor de Heistenaren. Volgende zaterdag ontvangt Heist in zijn eerste thuismatch nieuwkomer Thes.

Rupel Boom: De Vriendt, Spaenhoven, De Paepe, Farin, De Maeyer(75’ de Looze), Hens, Put, Augustynen(80’ Walen De Keyser), Schaessens, Laureys, Damblon(78’ Kerstenne).

Heist: Van Aerschot, Wijns, Webers, Engelen(46’ Orye), Troonbeeckx, Tambeur, Verbist, Regnier(72’ Allaerts), Janssens, Ventose(80’ Benhammou), Adesanya.

Doelpunten:35’ Augustynen (1-0), 62’ Damblon (2-0), 71’ Hens (3-0).

Gele kaarten: De Paepe(2), Regnier en Schaessens.

Rode kaarten:De Paepe(2x geel)