Cappellen trekt met tien eerste zege over de streep

Na een degelijke partij leek Cappellen op een probleemloze zege af te stevenen in Hamme, maar de uitsluiting van Nico Lemaire een kwartier voor tijd luidde een hectische slotfase in. Hamme - Cappellen 0-1.

Eddy Nouws

De thuisploeg nam de beste start, maar meer dan een te hoog schot van De Man leverde het beginoffensief niet op. Geleidelijk kwam Cappellen beter in de wedstrijd en De Vroe moest zich twee keer onderscheiden op pogingen van Mathyssen. Na een vloeiende aanval schoot Cornelissen op een teruglegger van Mathyssen de openingstreffer binnen. Vlak daarop kwam De Vriese een teenlengte tekort om de score te verdubbelen.Ook na de rust kwamen de thuisspelers het gretigst uit de kleedkamer. De gelijkmaker strandde bij een kopbal van Ivens op de paal. Na een kwartier nam Cappellen de controle over, maar enkele snedige acties van Da Silva kregen geen vervolg. Na de uitsluiting van Lemaire haalde Cappellen op karakter de winst nog binnen. In blessuretijd redde Mathyssen de gelijkmaker nog op de lijn.CAPPELLEN: Joossens, Volant, Lenaerts, Geuens, Lemaire, Deckers, Kil, De Vriese, Da Silva, Cornelissen, Mathyssen.Doelpunt: 38’ Cornelissen 0-1.Rode kaart: 75’ Lemaire (2x geel).